overlevelse hænger nu på deres afgørende VM fodboldtøj børn kamp ude imod Japan i Saitama den 15

Australien kastede Usbekistan længere ind i VM-afgrunden med en 1-0 sejr for succesfuldt at starte deres endelige asiatiske kvalifikationskampagne for Sydafrika 2010 her på onsdag.

FC Basel-forsvareren Scott Chipperfields 26-minuts header greb alle punkterne i Australiens første senior internationale med Uzbeks, der kontrollerede kampen gennem deres erfarne europæiske brigade.

Tabet lagde større pres på Usbekistan, som forbliver meningsløst efter to kampe efter deres demoraliserende 3-0-tab i Qatar i Doha sidste weekend.

Uzbeks ‘overlevelse hænger nu på deres afgørende VM fodboldtøj børn kamp ude imod Japan i Saitama den 15. oktober, mens Australiens næste opgave er en hjemmekamp mod Qatar i Brisbane samme nat.

Chipperfield, der spillede i kun sin anden internationale i 19 måneder, scorede vinderen med en gratis header i det 26. minut efter et kryds fra højre tilbage Luke Wilkshire.

Han havde frihed til at styre sin nedadgående hovedstød forbi målmand Ignatiy Nesterov lige uden for 6-yard boksen.

“Målet kom i god tid for os, og Bresciano havde også en god chance for at gøre det 2-0 før halvtime, men til sidst fik vi de tre vigtige punkter,” sagde Chipperfield.

“Du vil altid komme godt i gang i dit første kvalificerede spil, så vi vil være sikre på at komme ind i vores næste kvalificerede spil, og det vil nu være vanskeligt for Usbekistan med to tab.”

Coach Pim Verbeek var glad for hans australske aktørers engagement i Pakhtakor-stadionets skræmmende atmosfære.

“Fodbold-vis har vi spillet bedre spil, men hvis du leder efter drengens engagement og holdning, og hvordan de har arbejdet hårdt for hinanden, tror jeg, de gjorde et godt stykke arbejde,” sagde Verbeek.

Uzbeksne var stort set uensartede i løbet af kampen og godt chefen for det australske forsvar, der blev fremført af West Ham United forsvareren Lucas Neill.

Australien, der forsøgte at kvalificere sig til World Cup-finalen i 2010 gennem Asien for første gang, havde en fantastisk mulighed for at fordoble deres føring i første halvlegskadetid gennem Palmeros Mark Bresciano.

Bresciano, der blev sendt fri på mål af Harry Kewell Billige VM trøjer, kunne ikke ramme målmanden i hans en-mod-en på Nesterovs mål med en chance, som ville have slået ud af kampen.

Grosseto holder midtbanespiller Carl Valeri hentede sit andet gule kort i kvalifikationskampagnen for at tvinge ham ud af Australiens næste verdensmesterskab mod Qatar.

Striker Maksim Shatskikh, der blev kontrolleret af australierne, havde det, der opstod en stærk strafappel, som blev nedlagt af den kuwaitiske dommer Saad al Fadhli fem minutter efter halvtime, da han blev nedlagt af Bresciano.

Usbekistan satte det australske forsvar under større pres i anden halvdel efter en taktikbyttet og viste mere haster, men Socceroos forvitrede truslen for sikkert at se kampen ud.

Verbeek tog af Bresciano til Sheffield Uniteds David Carney i 73. minut for nogle friske ben.

Carney minutter senere savnede en stor chance for at dræbe spillet på en pause, der blev konstrueret af Harry Kewell, for blot at kaste bolden ud.

Australierne havde et præ-match tilbageslag, da nøgle PSV Eindhoven midtbanespiller Jason Culina trak sig tilbage med en mavesyg og blev erstattet af Jacob Burns.