Dommeren bliver sandsynligvis udsat for større Billige VM tøj 2018 til Børn socialt pres

“Ref var forspændt!” Hvor ofte har du hørt denne beskyldning, fra en manager, spiller eller fan, forvrænget af en straf, rødt kort eller ekstra minut af skade tid, der hjalp den anden side til at score?

Professionelle dommere er hurtige til at smide afgiften som forkert, en dråbe eller sure druer.

Men i løbet af det sidste årti har videnskabelige undersøgelser fremhævet, hvordan manden i midten kan svæves, omend ubevidst, af menneskets pres.

I en milepælundersøgelse undersøgte britiske forskere effekten af ​​crowd noise på dommerens beslutninger.

De spurgte 40 county-level refs, deres erfaring spænder fra nyligt kvalificeret til over 40 år, til at vurdere en video af 47 udfordringer eller hændelser i en 1999 Liverpool-Leicester kamp.

Toogtyv af de frivillige så videoen med publikumstøj – med Kop i fuld stemme – men uden kommentarer, mens 18 betragtede det i stilhed.

De, der så stille i tavshed, var mere sikre på deres beslutning, fik flere fejl i hjemmeholdet og var mere tilbøjelige til at fastslå, at der ikke var nogen fejl.

De, der lyttede med lydstyrken, var ikke mere tilbøjelige til at tildele lyst til Leicester.

Men i forhold til den “stille” gruppe gav de 15,5 procent færre fejl mod Liverpool.

Og deres beslutninger viste det sig, at de var tæt afspejlet af dommerens dommer.

“Tilstedeværelsen eller fraværet af mængden støj havde en dramatisk effekt,” sagde University of Wolverhampton professor Alan Nevill, som ledede forskningen.

Tyske statistikere analyserede 3.519 tyske første divisionskampe spillet mellem 1992 og 2003, adgang til en databank udarbejdet af firmaet Innovative Media Technology and Planning (IMP).

IMP udarbejder reams of match fakta og giver også sin mening om, hvorvidt refs afgørelser var korrekte.

Det bestred fem procent af beslutninger om mål, der blev tildelt hjemmeholdet, men kun fire procent af målene tildelt bortsiden. Hvis det var tilfældet, havde hjemmeholdet en 25 procent større chance for at få en grænsemålsmålsbeslutning i sin favør.

Hvad angår straffe, blev kun 65 procent af hjemmeholdsbøder betragtet som berettiget af IMP, sammenlignet med 72 procent for straffe tildelt til de besøgende.

Lige så spændende var dette: Refs var mere sandsynligt at gøre en uoverensstemmende afgørelse og tildele mere stop og skade tid til hjemmehold, der slog deres modstandere, da spillet blev spillet på et stadion, der ikke havde nogen atletisk spor.

“Dommeren bliver sandsynligvis udsat for større Billige VM tøj 2018 til Børn socialt pres, hvis tilskuerne er lige ved siden af ​​banen”, bemærkede Bonn-efterforsker Thomas Dohmen.

FIFA siger, at VM-dommerne er fløden, undergår hård træning for at sikre, at beslutninger er rimelige.

“Dommere er vant til at være foran store folkemængder, og træningsprocessen for elite dommere er lang,” sagde et email-svar til AFP.

“En dommer vil ikke blive udsat for en kamp foran 50.000 tilskuere eller mere med det samme.

“Dertil kommer, og især for FIFA World Cup, at dommerne drager fordel af en bred vifte af eksperter. Et sådant fokusområde er mental forberedelse, hvor dommere forbereder de forskellige scenarier, de vil møde under en kamp på dette niveau. ”

Men her er spørgsmålet: Kan dommere undgå menneskelig instinkt?

Nederlandske forskere på Erasmus University Tyskland landsholdstrøje VM 2018 i år analyserede data fra alle fejl i syv sæsoner af UEFA Champions League, Bundesliga og de sidste tre verdensmesterskaber – i alt 123.844 hændelser med whistle-blowing.

Når det drejede sig om tvetydige fejl, blev spillere, der var højere, anset for at være mere sandsynlige for at have forårsaget lovovertrædelsen, og kortere spillere var mere tilbøjelige til at blive betragtet som offer. Det var også tilfældet, selv når der ikke var begået nogen fejl.

Resultaterne stemmer overens med evolutionær forskning: vi forbinder højere mennesker med aggression eller dominans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *