Dzekos andre, den bosniske fodboldtrøjer børn svingte støvelen til like bred av langt innlegg

Roma er gjennom til Champions League kvartfinalen etter at Edin Dzeko beseiret 10-mann Shakhtar Donetsk 1-0, kvalifisert på bortemål. Følg alle handlingene som det skjer, og gi dine synspunkter på LIVEBLOG. Giallorossi hadde tatt ledelsen i Ukraina gjennom Cengiz før han tapte den første etappen 2-1, så seier var nødvendig – med sikte på mål – for å nå Champions League kvartfinalen. Gregoire Defrel ble skadet, mens de besøkende savnet Maksym Malyschev og Serhiy Kryvstov. Disse sidene hadde fire av dem, og tapte bare 4-0 her i 2006 med fem timer før og Shakhtar.

Paulo Fonsecas side ble ferdig før Napoli i Champions League-gruppen denne sesongen, men tapte fem av sine seks siste spill i kampen konkurranse. Roma hadde innvilget i sine tre hjem bånd denne termen, men risikert et eget mål da Alessandro Florenzi nikket til like langt av langt innlegg. Selv om Giallorossi fodboldtrøje med eget navn trengte seieren, var det Shakhtar som holdt besittelse i de tidlige stadiene og tjente en serie hjørner. Den første sjansen til vertene kom i 25 minutter, da Aleksandar Kolarov trakk seg tilbake fra by-linjen og Andriy Pyatov palmed den av føttene til Edin Dzeko. Taison blasted over fra 20 meter, Kolarov over-hit krysset forbi Cengiz Under og Facundo Ferreyra mislyktes å få mest mulig ut av Federico Fazio feil.

Shakhtar fare på telleren ble klar da Radja Nainggolan innsats ble hjørnet og ukrainerne vokste opp den andre, men Florenzi gjorde en ren takling på Taison. Diego Perotti skjøt brede og fazio trengte en fin utfordring for å stoppe Ferreyra på vei. Deadlock ble endelig brutt i 52 minutter, da Dzeko hoppet offside på en Kevin Strootman gjennom ballen, Pyatov fullstendig sparket sin linje av linjen og Bosnian prodded hans slutt å sakte inn i et tomt nett. Som ting sto, ville Roma kvalifisere seg på bort mål, 2-2 samlet sett. Det var også det første målet Dzeko noensinne har scoret i Champions League-banebrytende stadier. Nainggolan satte en god sjanse for Dzekos andre, den bosniske fodboldtrøjer børn svingte støvelen til like bred av langt innlegg. Han dro også til et Perotti lysbilde-pass, men Ivan Ordets gjorde akkurat nok til å begrense vinkelen. Ordets ble tatt ut av Dzeko, men en klumpet takling trakk tilbake angriperen da han var klar på mål og fikk et rakt rødt kort.

Øyeblikk senere, mistet Shakhtar plottet, skyv en ballgutt over reklamebordene, sparket en slagsmål med rasende Roma-spillere. Kolarov og Alan Patrick sparket gratis spark i veggen, men til slutt behøvde Alisson ikke å spare på OL og holdt sitt fjerde påfølgende Champions League hjem rent ark.